Το ποτάμι των Τρικάλων που πλημμυρίζει με συναισθήματα τον επισκέπτη – News.gr

Το ποτάμι των Τρικάλων που πλημμυρίζει με συναισθήματα τον επισκέπτη – News.gr


Οι όχθες του συνδέονται με δεκατρείς γέφυρες

Αποτελεί μεγάλο προνόμιο για μία πόλη να διασχίζεται από ποτάμι, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες της. Μία από αυτές τις «τυχερές» πόλεις στην Ελλάδα είναι τα Τρίκαλα με τον Ληθαίο ποταμό.

Τα νερά του δίνουν μία άλλη ομορφιά στην πόλη και χαρίζουν μοναδικές εικόνες ανάλογα την εποχή που θα επιλέξει κάποιος να βρεθεί εκεί. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας πάντα ξεχωρίζουν στην καρδιά μας.

Ληθαίος: Το ποτάμι της πόλης με τα εκθαμβωτικά χρώματα

Ο Ληθαίος ποταμός είναι με βεβαιότητα το στολίδι των Τρικάλων. Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv set, είναι ο μοναδικός τέτοιας έκτασης και μήκους ποταμός που διέρχεται από το κέντρο ελληνικής πόλης. Και είναι κάτι που αναφέρει και ο Στράβων: «Έτερος δ’ εστί Ληθαίος ποταμός ο περί Τρίκκην εφ’ω ο Ασκληπιός γεννηθήναι λέγεται» (Στράβων, ΧΙV 647).

Ο ποταμός είναι με σιγουριά το πρώτο και εντυπωσιακότερο αξιοθέατο που θα δεις με το που θα μπεις στην πόλη. Και αυτό στο οποίο θα σταθείς και θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες όλες τις εποχές του χρόνου. Η καθεμιά έχει και τα δικά της χρώματα και το φθινόπωρο με την άνοιξη κρατούν τα σκήπτρα. Εκτός από την ομορφιά που προσφέρει ο Ληθαίος στα Τρίκαλα, στην πραγματικότητα χωρίζει την πόλη στα δύο. Οι όχθες του ποταμού συνδέονται με δεκατρείς γέφυρες, μισές από τις οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από πεζούς.

Σαν περπατάς δίπλα στο ποτάμι γαληνεύεις και νομίζεις ότι βρίσκεσαι μακριά από το κέντρο κάποιας πόλης. Και αυτό είναι ένα μόνο από τα συναισθήματα που θα σου συμβούν στα Τρίκαλα.

Ο Γάλλος περιηγητής Leon Heuzey που επισκέφτηκε τη Θεσσαλία το 1858 έγραφε: «Μπαίνοντας στα Τρίκαλα ο ποταμός με τα πολλά γεφύρια και περάσματα, κάτω από τεράστια πλατάνια, με το φλογερό ήλιο να πλανιέται πάνω από τούτη τη δροσιά, γίνεται όλο και πιο γραφικός.»

Το ποτάμι των Τρικάλων που πλημμυρίζει με συναισθήματα τον επισκέπτη – News.gr

Απόδραση στα Τρίκαλα και γύρω

Ολόκληρη η περιοχή των Τρικάλων θα σου προσφέρει δυνατές συγκινήσεις όταν θα αποφασίσεις να την επισκεφθείς. Εκτός από τον Ληθαίο ποταμό, πρέπει οπωσδήποτε να οργανώσεις μια βόλτα στα Μετέωρα και το Καστράκι, το χωριό που βρίσκεται στα πόδια τους.

Μην ξεχάσεις να κάνεις μια βόλτα στο Πέτρινο Γεφύρι της Πύλης, εκεί που η φύση μοιάζει με παράδεισο. Το Γεφύρι της Πύλης ενώ είναι ένα αξιοθέατο φτιαγμένο από τον άνθρωπο, έχει καταφέρει να εναρμονιστεί απόλυτα με το περιβάλλον.

Σχετικά Tags

Τρίκαλα

Source connection

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.